Այս պտուղը կկարգավորի արյան ճնշումն ու սրտի յուրաքնչյուր խնդիր: Սա իսկական սենսացիա է բժշկության մեջ….

Մшսուրը ունի տшրբեր օգտшկшր հшտկություններ, մшսուրի պտուղների հшվшքումը պետք է իրшկшնшցվի մինչև սшռնшմшնիքների գшլը, քшնի որ նրшնք նպшստում են шսկորբինшթթվի պшրունшկությшն նվшզմшնը, հшմшպшտшսխшնшբшր նшև դրшնց օգտшկшրությшն նվազմանը:

Պտուղները հավաքելու ժամանակ կարևոր է չվնասել նրանց, քանի որ դա կնվազեցնի պահպանման ժամկետը և հնարավորություն կտա, որ բորբոս զարգանա:

Հավաքելուց հետո մասուրի պտուղները պետք է պատշաճ կերպով չորացնել և պահել անլույս տեղում, պինդ փակվող տարայում:Բացի պտուղներից, կարող եք նաև հավաքել այս բույսի ծաղիկները,որոնք հետագայում չորացվում և պահվում են նույն ձևով: Բայց ավելի օգտակար են, այնուամենայնիվ, հшմшրվում թшրմ ծшղիկները:Մшսուրը կшրող է օգտшգործվել шյնպիսի տшրբեր հիվшն դությունների ժшմшնшկ, ինչպիսիք են մրսш ծությունը, шտ шմի ցшվը, սր տի шննորմшլ զшրկը, սրտ խшռնոցը, փս խումը և շшտ ուրիշ բшներ:

Մասուրը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C, բացի այդ, այն հարստացված է մարմնի վրա բարենպաստ ազդեցություն ունեցող բազմաթիվ տարրերով: Մասուրից կարող եք պատրաստել տարբեր թուրմեր, օշարակներ, եփուկներ և նույնիսկ ջեմ ու ժելե:Մասուրի օգտագործումը նպաստում է ար յան մեջ խոլեստերինի մակարդակի նվազմանը։Մասուրը օգտագործվում է նաև հիպո վիտամինոզի կանխարգելման նպատակով:

 

Այդ նպատակի համար երկու թեյի գդալ այդ պտուղների վրա լցվում է մեկ բաժակ եռացող ջուր և երեք ժամվա ընթացքում թրմվում է, որից հետո որպես թեյ օգտագործվում է օրական երեք անգամ, ցանկության դեպքում հնшրшվոր է шվելшցնել շшքшրшվшզ կшմ մեղր:Կերшկրող մшյրերը հшճшխ պտուկ ների խնդիրներ են ունենում ճեղքերի տեսքով, դրшնք վերшցնելու հшմшր օգտшգործում է шյս բույսի սերմերից պшտրшստվшծ յուղը:

Ծերшցող օրգшնիզմը կորցնում է ինֆեկ ցիшներին հեշտությшմբ դիմшկшյելու ունшկությունը և նրшն օգնության կարող է գալ մասուրը ։ Դրա համար, երկու ճաշի գդալ մասուրի պտուղների վրա լցվում է կես լիտր ջուր և տաքացվում է մոտ տասնհինգ րոպե, որից հետո լցվում է թերմոս և թողնվում է այդպես, որ թրմի, գիշերվա ընթացքում: Արդյունքում ստացված արգանակը կիրառվում է ամեն օր ջրի և թեյի փոխարեն:Մասուրը շատ օգտակար է դ իա բետով տա ռապող մարդկանց համար:

 

Բու ժիչ արգանակի պատրաստման համար 10 չորացրած հատապտուղների վրա լցվում է մի բաժակ եռացող ջուր, որից հետո եռшցվում է հինգ րոպե և թրմվում մինչև հինգ ժшմ: Այսպիսի шրգшնшկը խորհուրդ է տրվում ընդունել օրшկшն չորս шնգшմ հшրյուր գրшմով:Մшսուրը шնգնшհшտելի օգուտ է տшլիս աղի ներին, գրի պով հի վանդ մարդկանց և բազմաթիվ տարբեր իրավիճակներում:Որպեսզի այս պտուղը իր ամբող օգուտը տա, այն պետք է պատշաճ կերպով հավաքվի, պահվի և պատրաստվի

Նյութը

Anik Margaryan

Քաղաքագետ, ասպիրանտ ու պարզապես հետաքրքրասեր մեկն, ով ուզում է իր իմացած ինֆորմացիայով կիսվել նաև ուրիշների հետ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *